Mitől okos a textil?

A szállodai textíliákkal szemben elvárások a lakossági igényekkel ellentétben látszólag egymásnak ellentmondóak. A költséghatékonyság alapja a jó minőség és a minél alacsonyabb ár. A beszerzés során a döntéshozók jó esetben igyekeznek a legoptimálisabb ár/minőség arányt megtalálni, de ez a törekvés a piaci kínálat miatt gyakran gellert kap.

A mosásra kért minta már a próbamosás alatt összemegy, a további használat során a textília gyorsan elhasználódik, göbös lesz, besárgul. Fél-egy év után ki kellene dobni az egész készletet, erre azonban nincs keret, hiszen minimum kettő, de inkább három évre terveztünk vele dolgozni.

Ilyenkor felmerül a kérdés bennünk, hol hibáztunk. Pontosan ott, ahol a félrediagnosztizált páciens az orvosnál, sehol. Nem a beteg dolga ugyanis helyesen megállapítani a kórképet, az ő felelőssége csak annyi, hogy panasz esetén orvoshoz fordul, esetleg a biztonság kedvéért több szakemberrel konzultál. A legtöbb, amit tehetünk, hogy megbízható, korrekt szakembert keresünk, aki nemcsak garanciát vállal az általa kínált szolgáltatásokért és termékekért, hanem mind textiltechnikai, mind pedig kereskedelmi szempontból hozzáértő is.

Az okos textil:

Tartós és strapabíró

a prémium minőségű pamutfonalnak és a speciális gyártási technológiának köszönhetően 90 fokon mosható, nem megy össze, a fehérítést, magas hőfokon üzemeltetett kalanderes kezelést és az igénybevételt jól tűri. Mercerizált, szanforizált és finomított. Maximum 5%-ot megy össze többszöri, magas hőfokon történt mosás esetén is.

Felhasználóbarát

beszerzési ára igazodik a finanszírozó elvárásaihoz, a kezelése során a mosodai és szállodai személyzet számára nem okoz gondot, használata során pedig a legjobb vendégélményt nyújtja.

Jelzi, ha elhasználódott

az RFID chipnek köszönhetően a tulajdonos pontosan tudja, hányszor lett kimosva, sőt azt is, éppen merre „jár”.

Tudja, mit tud.

Minőségét gyártói igazolás és szakértők által készített jegyzőkönyv igazolja, így nem megfelelő mosodai kezelés esetén a felelősség könnyen megállapítható.

Gond nélkül pótolható

akadály nélkül beszerezhető kisebb mennyiségben is.

Néhány tanács tendereztetéshez:

1) A textíliának illenie kell a szállodába. A felülválasztás, (pl. pamut-szatén vásárlása kempingbe) vagy alulválasztás (pamut-vászon beszerzése négycsillagos szállodába) nem költséghatékony és a vendégélményt is nagyban ronthatja.
2) A bértextília vs. vásárlás során számolnunk kell a következő, saját készletet terhelő költségekkel is: raktározás, hiány, beszerzési költségek, mosodai károk, pótlási költségek, csere költségek, az elhibázott választásból fakadó reklamációs költségek, perköltségek, vendégek elégedetlenségéből fakadó bevételkiesés, ennek következtében megemelkedett marketing költségek stb…
3) Becsületes, megbízható, hozzáértő beszállítót, szolgáltatót válassz, aki vállalja a felelősséget és tisztában van a vevő-eladó kapcsolat sajátosságaival!

Kérj ajánlatot!

Okos textilek csak nálunk. :)