2021.06.17.

Mitől okos a textil?

A szállodai textíliákkal szemben elvárások a lakossági igényekkel ellentétben látszólag egymásnak ellentmondóak. A költséghatékonyság alapja a jó minőség és a minél alacsonyabb ár. A beszerzés során a döntéshozók jó esetben igyekeznek a legoptimálisabb ár/minőség arányt megtalálni, de ez a törekvés a piaci kínálat miatt gyakran gellert kap....
2020.09.12.

RFID a gyakorlatban

Az ipari mosodai környezetben működő RFID már több, mint 25 éves technológia. Előnyei a technológia fejlődésével, a textil árak növekedésével és a fenntarthatóság előtérbe kerülésével évről-évre növekednek, felhasználása egyre szélesebb körben elterjedt. Ma már talán nem is az a kérdés, hogy van-e RFID a textilben, hanem az, hogy mi mindenre használjuk ezt a technológiát?
2020.04.25.

Hotel mosoda vagy kiszervezés?

Hotelek esetén a vendég értékelésekben és a teljes hotel megítélésében mindig kiemelkedő szempont volt a textília: legyen hófehér, tiszta, jó állapotú és minőségű. Egy folt, egy lyuk, egy hajszál, vagy gyűrődés mind-mind levon a vendég értékeléséből. Ha ehhez hozzátesszük a HK igényeit is, mint pl. megfelelő mennyiségben és időben rendelkezésre álló textil, alacsony selejt és minimális hiány, úgy egy komplex textilgazdálkodási feladatot kapunk. Ezen feladat „megoldására” több módszer létezik, a teljes belső kontrolltól (saját mosoda, saját textil, saját HK), a bérmosáson át (saját textil, külső mosoda) a teljes kiszervezésig (bértextil). A döntéshez érdemes több szempontot is értékelni, akár független szakértő igénybe vételével.
2019.03.24.

Mosodai problémák és megoldásaik

Szinte minden iparágról elmondható, hogy számos cég küzd az ügyfelekért és igen erős az árverseny. Ez alól a mosodák sem kivételek. Az árak alacsonyan tartása viszont előfordul, hogy a minőség rovására megy. Hogyan tud spórolni egy mosoda (és ennek mik a hátulütői)?
2019.02.09.

A 30 legszebb hotelszoba

A lakossági webáruházunk legnépszerűbb terméke évek óta a 4 csillagos, pamut-szatén ágyneműhuzat garnitúra. Nem csupán praktikus és elegáns, hanem pozitív emlékekkel is összefonódik. Az emberek megjegyzik, hogy mennyire kényelmes volt az ágy, puha és könnyű a paplan és a huzat rajta a hotelben. Éppen ezért keresik ezt a terméket. A szállodák többsége előszeretettel ágyaz ezzel az anyaggal, hiszen praktikus, esztétikus és könnyen kezelhető. Mi történik ugyanakkor, ha egy hotel eltér a megszokottól és rendhagyó megoldásokat választ mind a textíliák, mind a dizájn tekintetében?