2021.06.17.

Mitől okos a textil?

A szállodai textíliákkal szemben elvárások a lakossági igényekkel ellentétben látszólag egymásnak ellentmondóak. A költséghatékonyság alapja a jó minőség és a minél alacsonyabb ár. A beszerzés során a döntéshozók jó esetben igyekeznek a legoptimálisabb ár/minőség arányt megtalálni, de ez a törekvés a piaci kínálat miatt gyakran gellert kap....
2020.09.12.

RFID a gyakorlatban

Az ipari mosodai környezetben működő RFID már több, mint 25 éves technológia. Előnyei a technológia fejlődésével, a textil árak növekedésével és a fenntarthatóság előtérbe kerülésével évről-évre növekednek, felhasználása egyre szélesebb körben elterjedt. Ma már talán nem is az a kérdés, hogy van-e RFID a textilben, hanem az, hogy mi mindenre használjuk ezt a technológiát?
2020.04.25.

Hotel mosoda vagy kiszervezés?

Hotelek esetén a vendég értékelésekben és a teljes hotel megítélésében mindig kiemelkedő szempont volt a textília: legyen hófehér, tiszta, jó állapotú és minőségű. Egy folt, egy lyuk, egy hajszál, vagy gyűrődés mind-mind levon a vendég értékeléséből. Ha ehhez hozzátesszük a HK igényeit is, mint pl. megfelelő mennyiségben és időben rendelkezésre álló textil, alacsony selejt és minimális hiány, úgy egy komplex textilgazdálkodási feladatot kapunk. Ezen feladat „megoldására” több módszer létezik, a teljes belső kontrolltól (saját mosoda, saját textil, saját HK), a bérmosáson át (saját textil, külső mosoda) a teljes kiszervezésig (bértextil). A döntéshez érdemes több szempontot is értékelni, akár független szakértő igénybe vételével.
2019.02.09.

A 30 legszebb hotelszoba

A lakossági webáruházunk legnépszerűbb terméke évek óta a 4 csillagos, pamut-szatén ágyneműhuzat garnitúra. Nem csupán praktikus és elegáns, hanem pozitív emlékekkel is összefonódik. Az emberek megjegyzik, hogy mennyire kényelmes volt az ágy, puha és könnyű a paplan és a huzat rajta a hotelben. Éppen ezért keresik ezt a terméket. A szállodák többsége előszeretettel ágyaz ezzel az anyaggal, hiszen praktikus, esztétikus és könnyen kezelhető. Mi történik ugyanakkor, ha egy hotel eltér a megszokottól és rendhagyó megoldásokat választ mind a textíliák, mind a dizájn tekintetében?