GYORS, GAZDASÁGOS, HATÉKONY FERTŐTLENÍTÉS

Ózonkabin

GYORS, GAZDASÁGOS, HATÉKONY FERTŐTLENÍTÉS

Ózonkabin

 

Alkalmazható munkaruhák, formaruhák, de minden védőfelszerelés fertőtlenítésére és szagtalanítására.

Európában már jelentős sikereket elért az i-Genius 2.0 ózonos fertőtlenítő kabin. Ez a nagyobb szekrénynek kinéző, egyszerűen konnektrorról működtethető kabin a bele helyezett textíliát, eszközöket, használati tárgyakat mindössze 20 perc alatt, gyorsan és költséghatékonyan fertőtleníti, illetve megszűnteti a kellemetlen szagokat.

virus-ikon

Elpusztítja a penészgombát, vírusokat, baktériumokat, atkákat

vegyszermentes-ikon

100%-ban vegyszermentes eljárás

eco-ikon

Gazdaságosan üzemeltethető

tanusitvany-ikon

Nemzetközi minőségi tanúsítványok

Működési elve az ózonos tisztításon alapul, azaz a kabinban lévő levegőt ózonná alakítja, majd vissza oxigénné. Az ózonos tisztítás és fertőtlenítés már régebb óta ismert és használt megoldás.

Az ózon:

 • semlegesíti a penészgombát, vírusokat, baktériumokat, atkákat, stb.
 • semlegesíti a kellemetlen szagokat
 • gyakorlatilag minden anyagot fertőtlenít, olyat is ami nem mosható, nem vegytisztítható vagy felülettisztító vegyszerekkel nem kezelhető vegyszer érzékenység vagy hozzáférhetetlen helyek miatt
 • teljesen vegyszermentes eljárás, azaz 100% fenntartható eljárás

A fertőtlenítő ciklust követően csak tiszta levegő marad a kabinban. Az ózonos tisztítást a berendezés zárt rendszerben végzi, sem levegő bevezetés, sem bármilyen gáz kivezetése nem történik, hozzáadott vegyszer nem szükséges a fertőtlenítő hatás elérésére. Ezen kívül a kabin belsejében a hőmérséklet nem emelkedik meg, nem keletkezik nedves meleg levegő, ami miatt a benne lévő textília szárítása sem lesz szükséges.

A fertőtlenítő hatást nemzetközi minőségi tanúsítások is alátámasztják. Működése automatikusan vezérelt, kialakítása karbantartás mentes, hosszú élettartamú.

Hálózati konnektor csatlakozással rendelkezik, a fogyasztása igen alacsony (0,2 kW/h, ami kevesebb egy hajszárítónál), így igen gazdaságosan üzemeltethető.

Felhasználási területe széleskörű – vállfás és hajtogatott ruhaneműktől kezdve, lábbelik, sapkák és sisakok, védőfelszerelés, munkaruha, de akár gyerekjáték, és más használati tárgyak is behelyezhetők (ózonos fertőtlenítésre alkalmas tárgyak). Alkalmazási területek és referenciák között előfordul a vegytisztító szalonoktól kezdve hotelek, kórházak, ápoló otthonok, óvodák és iskolák, ruházati és cipőboltok, kölcsönzők, fitness klubbok, légitársaságok, közszolgálati intézmények mint rendőrség, mentők, tűzoltók, vagy építkezési vállalatok, táborok, múzeumok, játékboltok, élelmiszergyárak, hajók, stb.

Belső kialakítása a polcokkal és akasztókkal igen egyszerűvé teszi a textil és használati tárgyak elhelyezését és kivételét. Mivel szinte az egész belső terület kihasználható, kis területen is nagy kapacitást biztosít.

Kérhető érmebedobós kivitelben is.


Felhasználás

Összességében minden olyan helyzetben jól, könnyen, gyorsan és olcsón alkalmazható, amikor a napi rendszeres tisztítás:

 • nem gazdaságos (pl. teljes személyzeti ruha, formaruha és vedőruha napi szintű vegytisztításának jelentős a költsége, illetve a tisztításra szánt idő miatt formaruhából nagyobb készlet szükséges, ami szintén költséges),
 • vagy nem lehetséges (pl. cipők, védőfelszerelések, stb.),
 • de szükséges.

Egy kabin használatával, egyszeri beruházással:

 • idő és mennyiségi korlátozás nélküli megoldást biztosít, a tisztítható és nem tisztítható használati tárgyak esetén is, mivel nem szükséges jelentős karbantartás, használata nem oktatáshoz kötött, az egyszeri beruházáson felül jelentős további költséggel nem kell számolni.
 • Az üzemeltetéséhez csak áramra van szükség, más bekötési igénye nincs.
 • Áramfelhasználása rendkívül alacsony, egy hajszárítónál is kevesebb.
 • Ma már minden vállalatnak biztosítania kell azokat a folyamatokat és eszközöket, amely működésüket megbízhatóvá teszi, védi munkavállalóikat és ügyfeleik számára is biztonságot nyújtanak. A COVID miatt eltrejedt maszkviselés, belépési korlátozások és mérések, vagy felületfertőtlenítés is ezen célokat szolgálják, de az a vállalat tud igazán hatékony védelmet felmutatni, aki a tárgyak és védőfelszerelések minél szélesebb körét be tudja vonni a fertőtlenítési folyamatba.